dimarts, 14 d’abril del 2009

Visita a les obres de l'accés al Castellet


El secretari autonòmic de Cohesió Territorial, Relacions amb l'Estat i amb la Unió Europea, Rafael Ripoll, va visitar ahir Alfondeguilla per a comprovar l'estat de les obres del Pla de Millora de Municipis que el Consell està realitzant en aquest municipi de la Plana Baixa. En Alfondeguilla les obres consisteixen en la urbanització i obertura de l'accés al Castellet, la part alta de la localitat que fins al moment faltava d'accés rodat. Esta obra millorarà l'accessibilitat del Castellet i revitalitzarà aquest espai urbà per al gaudi dels ciutadans, segons ha explicat l'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura.
La Generalitat destinarà un total de 190.000 euros per a portar a terme esta actuació que consisteix en l'obertura d'un vial de 178 metres de longitud i 4,50 metres d'ample. Amb l'obertura d'este accés, s'instal·larà la conducció d'aigua potable i de la xarxa per a enllumenat públic. Les obres seran pagades en una primera fase per la Generalitat i la segona a través del Pla Confiança, segons ha comentat Ventura.
El primer edil ha explicat que en tres setmanes estarà acabada la primera fase i espera que en dos mesos comence la segona fase. Ventura preveu que les obres de l'accés al Castellet estiguen acabades després de l'estiu.
Les obres van començar el passat mes d'octubre després de ser adjudicades a l'empresa CHS, no obstant això una queixa veïnal va obligar a parar les obres a la fi de desembre de l'any passat. En la queixa s'especificava la proximitat de les obres de l'accés a El Piló, monument històric d'Alfondeguilla així com que no es va demanar permís a la conselleria de Cultura. Immediatament, l'ajuntament va iniciar els tràmits per a poder reiniciar les obres. Segons Ventura amb la queixa veïnal s'han perdut dos mesos de temps i 40.000 euros en una subvenció. L'alcalde d'Alfondeguilla ha comentat que s'ha perdut aqueixos diners al no presentar la certificació d'obra durant 2008.