dijous, 2 d’abril del 2009

La FEDME presenta el calendari 2009 de carreres de muntanya

El Vicerectorat d'Esports de la UPV va acollir dimecres passat 1 d'abril la Presentació Oficial del Calendari 2009 del Gran Premie Buff-Salomon, Copa i Campionats d'Espanya de Carreres per Muntanya de la FEDME que enguany arriba a la seua novena edició, la sisena sota el format Gran Premie Buff-Salomon.

Alfondeguilla acollirà el 13 de juny la XXVIII Volta al Terme, prova per al Campionat d'Espanya individual i per autonomies. El Campionat d'Espanya d'Alfondeguilla serà decisiu per a concretar la composició de la selecció espanyola de carreres per muntanya, que en el mes de juliol es desplaçarà

A la presentació han assistit númerosos corredors i organitzadors de les diferents carreres que conformen la copa i campionats, 6 en total: 4 de Copa d'Espanya, 1 de Campionat d'Espanya Individual i 1 de Campionat d'Espanya de Clubs. L'acte va estar presidit per Francisco Durà, president de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, qui ha agraït a la Universitat Politècnica la seua col·laboració a l'acollir l'acte. Joan Garrigós, president de la FEDME, ha destacat en la seua intervenció el creixement de l'afició a les carreres per muntanya i la seua projecció internacional com modalitat de futur.

Per la seua banda, Jordi Marimon, responsable de l'àrea de carreres per muntanya de la FEDME, ha volgut fer èmfasi en la merescuda celebració de la presentació a València, que aquest any acull els dos Campionats (Individual i per Clubs). Marimon també ha destacat l'altíssim nivell del circuit espanyol, que conta amb corredors tan reconeguts a nivell mundial com Kilian Jornet o Agustí Roc, i ha comentat l'augment dels premis en metàl·lic (15.000 ?), dotació que va d'acord amb la progressiva professionalització del sector, tant per part de corredors com d'organitzadors. Tant Jordi Marimon menge Joan Garrigós han volgut agrair a Buff, Salomon i les altres marques col·laboradores de la competició (PowerBar, Gore-Tex, Injinji) la seua implicació en aquesta competició, que fa possible també la consolidació i progressió d'aquest esport.

Com novetat del calendari 2009, està la creació del Campionat de Clubs, una reivindicació històrica que aquest any es converteix en realitat, i que tindrà lloc el 17 d'octubre a Serra, València, amb el 'Trail de la Calderona'. L'acte, que ha contat amb la presència d'alguns dels organitzadors de les 6 carreres d'enguany (sobre un total de 13 peticions per a ser seu), també ha convocat a nombrosos corredors, així com a l'actual seleccionador espanyol de carreres per muntanya, Manolo Amat.

La primera cita del calendari del Gran Premie Buff-Salomon de Carreres per Muntanya FEDME tindrà lloc el 10 de maig a Segòvia, amb motiu de la 'Mitja Marató de Muntanya Serra de Segòvia'.

Calendari Gran Premie Buff-Salomon de Carreres per Muntanya FEDME
Copa d'Espanya 10 maig: VIII Mitja Marató de Muntanya (Serra de Segòvia)
12 juliol: X Taga 2040 EVO (Girona)
23 agost: III Carreira per Muntanya Canón do Sil (Orense)
27 setembre: V Puyada a Oturia (Huesca)
Aquest calendari és un combinat de carreres veteranes en competicions oficials, i altres que entren per primera vegada a formar part del GP Buff-Salomon, amb això assolim donar oportunitat a noves localitzacions, aconseguint així també una major diversitat geogràfica i difusió.

Campionat d'Espanya individual i per autonomies 13 juny: XXVIII Volta al Terme d'Afondeguilla (Castelló)
Campionat d'Espanya per clubs 17 octubre: IV K25 Trail de la Calderona (València)