dilluns, 19 de gener del 2009

Pa beneït, foguera i benedicció d'animals per a Sant Antoni



Amb una espectacular foguera en el centre de la plaça de l'Ajuntament, Alfondeguilla acollia la festivitat de Sant Antoni dissabte 17 de gener. A les set de la vesprada desenes de persones acudien a l'església de Sant Bertomeu amb els seus 'pa beneïts' que van ser beneïts en la missa pel pàrroc Pascual de los Reyes.

En la plaça, moltes persones esperaven a l'encesa de la foguera, que es prepara per a Sant Antoni per segon any consecutiu. L'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, va ser l'encarregat de prender la foguera al costat dels diputats Vicent Aparici i Esther Pallardó, i altres regidors de la corporació municipal.

Animals com gossos, gats i aus de tot tipus van desfilar un a un, al costat dels seus orgullosos amos, per a ser beneïts pel rector. A continuació, tots van iniciar la cercavila pels carrers de costum. No van faltar els cánticos a Sant Antoni durant la marxa.

Al finalitzar el passacarrer, en la plaça de l'Ajuntament es va servir xocolata i pa beneïts per a tots els assistents a una festa que any a any atrau a més gent a Alfondeguilla.