dijous, 8 de gener del 2009

Es paralitzen les obres de l'accés al Castellet


L'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, ha confirmat que s'han paralitzat les obres de l'accés al Castellet per una denúncia presentada per diversos veïns. L'ajuntament va conèixer la situació per una carta remesa des de la Generalitat en la qual s'explicava el motiu de la denúncia que obligava a paralitzar les obres iniciades a l'octubre de 2008. La raó, segons Ventura, la proximitat a les obres d'El Piló, un monument històric de la localitat. En la mateixa carta s'especificava que no s'havien deixat els metres reglamentaris així com que no es va demanar permís a la conselleria de Cultura. Ventura ha lamentat que s'haja arribat a esta situació perjudicant les obres de l'accés al Castellet.

Per altra banda, el màxim responsable municipal ha assegurat que s'han acabat les obres del menjador. "Ara falta el mobiliari i tota la tramitació burocràtica com l'autorització de la Generalitat", segons l'alcalde.

Així mateix, l'ajuntament ha sol·licitat una subvenció de 100.000 euros per a millorar els camins de la Paridera, Els Vinyes i Castro. A més, el consistori municipal ha redactat i enviat la memòria del pla de finançament de Sabater per a adaptar a les persones minusvàlides l'edifici de la Casa de la Cultura, on es troba el metge, la biblioteca i la càmera agrària. Segons Ventura a Alfondeguilla li corresponen 177 euros per habitant, un total de 159.000 euros de l'Estat per a realitzar l'accés a minusvàlids, així com per a pintar i arreglar la teulada del mateix edifici.