dissabte, 14 de novembre del 2009

Alfondeguilla reclama a la Guàrdia Civil mesures per a evitar la presència de bous solts

Diversos han estat els veïns d'Alfondeguilla que han advertit la presència de dos vaques i un manso solts per la zona de l'Ereta, a aproximadament 7 quilòmetres del terme municipal. Així és com ho relata una de les persones que va rebre l'avís d'unes persones. "Veníem del Aigualit i uns senyors ens van informar de la presència de toros, pel que vam decidir no anar per aquesta zona i tornar-nos a casa", apunta Belinda Bou, veïna d'Alfondeguilla.

En el mateix sentit s'ha referit Pedro Robles, altre veí de la localitat, que va observar la presència de doss mansos el dissabte passat quan anava de caça. "Vaig veure dos mansos en la part exterior del corral del tio Monic", relata Robles encara que altres caçadors van assegurar veure altres caps de bestiar en la Fonteta Marc, també en el terme municipal d'Alfondeguilla.

Francisco Abelardo Valls ha estat altre dels veïns que ha vist pasturar pel terme d'Alfondeguilla dos mansos, un bou i una vaca. "Els vaig veure el dimarts passat per l'Ereta quan corria per la muntanya", ha apuntat.

Per la seva banda l'alcalde de la localitat, Salvador Ventura, ha explicat ve observant-se la presència d'estos animals des de fa tres mesos "sense ocasionar incidents a cap persona". No obstant això, després de rebre un avís en l'ajuntament, alertats per una veïna, el dimecres passat es va personar en la caserna de la Guàrdia Civil de la Vall d'Uixó perquè prenga mesures i inste a la ramaderia responsable a anar amb compte dels seus animals i que no ixquen del perímetre. "Jo mateix vaig estar el divendres fins a en tres ocasions en la zona de l'Ereta i no vaig veure cap bou", ha matisat Ventura.