dilluns, 9 de novembre del 2009

Alfondeguilla celebra la festa del seu patró, Sant Bertomeu




Coincidint amb les festes patronals de 2009, Alfondeguilla ha inaugurat la rehabilitació de la Casa de la Cultura, obra finançada amb diners del Plan E. L'acte ha comptat amb la presència del subdelegat del Govern a Castelló, Antonio Lorenzo. A la Casa de la Cultura es troba el jutjat, la biblioteca i el centre mèdic d'Alfondeguilla. Les obres han costat un total de 155.55,14 euros i han fet accessible la zona baixa de l'edifici ubicat al carrer Sèquia.

Així mateix, l'acte ha comptat amb tota la corporació municipal encapçalats per l'alcalde, Salvador Ventura, el vicepresident de la Diputació, Vicent Aparici, a més d'alcaldes i regidors de la Plana Baixa. El pàrroc Mossén Ignasi ha sigut l'encarregat de beneïr el nou edifici.

Alfondeguilla ha realitzat la inauguració en la festivitat del seu patró Sant Bertomeu. Pel matí el poble ha comptat amb el tradicional trasllat de la imatge des de la Cooperativa Agrícola fins l'església i amb una solemne processó per la vesprada. A mig dia, més de 500 persones han desgustat l'arròs amb fesols i naps al saló de la Cooperativa. D'esta forma Alfondeguilla ha commemorat la festa dels borratxos, que ha comptat amb la presència de molts veïns i veïnes de la localitat a més d'alcaldes i regidors dels pobles de la rodalia.