divendres, 25 de febrer del 2011

Alfondeguilla sol·licita ser declarat municipi turístic


L'ajuntament d'Alfondeguilla ha aprovat en el ple de febrer sol·licitar a la conselleria de Turisme ser declarat municipi turístic. L'alcalde de la localitat, Salvador Ventura, ha indicat que es tracta d'una declaració que de ser acceptada satisfactòriament suposaria que Alfondeguilla podria accedir a les subvencions que atorga la Generalitat Valenciana per a la promoció turística.
Ventura ha realitzat estes declaracions coincidint amb la Fira de Turisme de la Comunitat Valenciana en la qual participa Alfondeguilla dins del paraigua del Patronat Provincial de Turisme.
Este municipi, situat en la Plana Baixa, compta amb un importantíssim patrimoni natural com són les seves muntanyes, una gran part d'elles situades al Parc Natural de la Serra d'Espadà. El castell de Castro, la muntanya de Pipa o la Nevera, així com les diferents fonts com Cabanelles, Figuera, el Flare, el Gos, Marc i el Barranc dels Vinyes són part de l'important patrimoni natural d'este magnífic municipi.
Així mateix, Alfondeguilla compta amb diversos arcs d'època àrab i romana, com és el cas del Pont de l'Aigua, un aqüeducte que van construir els romans i que encara hui està en ús. Concretament, el Pont de l'Aigua és l'element que l'ajuntament d'Alfondeguilla ha triat com a símbol, per la qual cosa s'inclourà en la bandera que està en estudi en Heràldica, i s'ha reproduït a escala en una font que presideix la plaça Diputació.
L'església de Sant Bartomeu que data del segle XVIII, l'ermita del Crist del Calvari, les construccions de pedra seca, els forns de guix, els corrals o les antigues mines de Cinabri són alguns dels elements importants que disposa Alfondeguilla.