dilluns, 23 de febrer del 2009

Ramón Recatalá repeteix triomf a Alfondeguilla

Alfondeguilla despertava amb la seua cita anual de carreres de muntanya. Un total de 630 participants esperaven en l'eixida l'inici de la III Cursa de Muntanya Castro d'Alfondeguilla puntuable per a l'III Circuit Diputació Provincial de Carreres per Muntanya.

Rafa Galindo, membre del Club de Muntanya Castro d'Alfondeguilla -organitzador d'esta prova- va assegurar que s'han superat totes les previsions quant a participació. La xifra d'atletes s'ha incrementat respecte a 2008 en dos-cents participants, segons Galindo.

Igual que l'any passat l'atleta Ramón Recatalá, de La Vilavella, va ser el primer a passar per meta amb un temps de 1:33:02. Poc després trepitjava la meta Serafín Martínez amb 1:34:47. El tercer classificat va ser Miguel Ángel Dupla amb 1:37:15. En dones, la guanyadora absoluta de la III Cursa de Muntanya Castro d'Alfondeguilla va ser Patrícia Cabedo amb un temps de 2:00:46 .

Els corredors van recórrer un total de 17,5 quilòmetres que van transcórrer per paratges com el Aigualit, Penyalba, la Ereta, Pitera, Senda d'Artana, Font de Marc, Font de la Penyeta i Cantallops. Els primers metres de la prova van anar transcórrer pel nucli urbà d'Alfondeguilla.

En la meta, per segon any consecutiu l'ajuntament d'Alfondeguilla va organitzar una mostra gastronòmica en la qual tant participants com visitants van poder degustar suc de taronja, formatges i embotit casolà d'Alfondeguilla.

L'alcalde de localitat, Salvador Ventura, i el regidor d'Esports, Isabelino Fonfría, van ser els encarregats de lliurar els trofeus als guanyadors. Al finalitzar, Ventura va agraïr la participació dels corredors i va animar al Club de Muntanya Castro a continuar amb el treball per a potenciar aquesta carrera.

Anècdota
En plena setmana de carnaval i aprofitant un comiat de solter, un grup d'amics de València van decidir acabar la festa en la carrera d'Alfondeguilla. Disfressat de personatge de còmic, el nuvi i els seus cinc amics van recórrer la pràctica totalitat del circuit, abandonant a pocs quilòmetres de l'arribada a meta.