dimecres, 1 d’octubre del 2008

La TDT ja està en marxa

Des del passat dimarts 30 de setembre, els veïns d'Alfondeguilla gaudeixen ja de la TDT (Televisió Digital Terrestre), mitjançant la qual es poden veure més de vint canals de televisió i escoltar quatre cadenes de ràdio. “Ha estat més ràpid del que m'esperava”, comenta el regidor Miguel Piquer, qui al costat de l'alcalde, Salvador Ventura, anunciaven l'arribada imminent de la TDT per als primers quinze dies d'octubre. D'aquesta manera, Alfondeguilla és un dels primers municipis de la Plana Baixa de gaudir la TDT.
Aquesta novetat va ser el motiu per la qual l'ajuntament d'Alfondeguilla va convocar a tots els veïns a una assemblea informativa, el dilluns 29 de setembre en el Multifuncional, a la qual van assistir prop d'un centenar de persones.
En la mateixa reunió, Ventura es va disculpar pels errors tècnics del repetidor de televisió dels últims anys que han impedit veure amb nitidesa la televisió. L'alcalde va explicar que els tècnics van presentar un pressupost de prop de 20.000 euros per a arreglar el repetidor, no obstant això, des del consistori han apostat per avançar-se a l'apagada analògica i que la TDT es veja abans del previst, el 10 d'abril de 2010. La intenció mostrada des de l'ajuntament és que la Diputació de Castelló es faci càrrec de les despeses d'aquesta instal·lació. De moment, estan treballant en aquest sentit des de l'ajuntament.
Els veïns d'Alfondeguilla, que visquen en cases unifamiliars, haurien de comprar un decodificador –el preu del qual ronda els 30 euros- per a rebre el senyal de TDT, sempre que la seva televisió no tinga integrat este servei. No obstant això, en les comunitats de veïns és possible que s'haja d'instal·lar un mòdul a l'antena comunitària, segons Piquer.