dimarts, 24 de març del 2009

Alfondeguilla es prepara per a la Passió i Mort de Jesús

El grup de teatre 'Mans obertes'
s'encarrega
de la representació

Huit anys porta ja el grup de teatre 'Mans obertes' preparant la representació de la Passió i Mort de Jesús a Fondeguilla. Carrers, places i racons emblemàtics com el calvari es vestiran per a acollir el dissabte 4 d'abril l'escenificació de les últimes hores de Jesucrist abans de ser cruxifixat.

La iniciativa va sorgir en 2001, quan un grup de persones van decidir engegar esta representació què té lloc el dissabte abans del diumenge de Rams. Al voltant de cent persones són les encarregades de dur endavant esta representació que s'ha convertit en tot un referent en la comarca de la Plana Baixa, entre decoradors, modistes, actors, muntadors i altres col·laboradors. Cal assenyalar que fins a Alfondeguilla s'acosta gent dels municipis dels voltants per a seguir els huit actes que componen l'obra teatral de la Passió i Mort de Jesucrist.

La representació es divideix en huit escenes: l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, la conspiració del Sanedrín, el sant sopar, l'oració al camp de les oliveres, la presentació de Jesús davant Caifás i Pilatos, el viacrucis, cruxificció i mort en el Calvari i, finalment, la Resurrecció.

El viacrucis i la resurrecció tenen lloc en el Calvari, on Jesús és clavat en la creu i ressucita. La pirotècnia té el seu protagonisme durant les escenes de les oliveres i en el moment cim, la resurrecció de Jesús a la part alta del calvari.