dijous, 30 d’octubre del 2008

La Volta al Terme de 2009, prova del Campionat d'Espanya

La prova canvia de data
i la cita serà el 13 de juny,
amb el mateix recorregut


Alfondeguilla està d'enhorabona ja que acollirà, al juny de 2009, el Campionat d'Espanya individual i per seleccions autonòmiques de carreres per muntanya. Molt orgullosos s'han mostrat els organitzadors de la Volta al Terme del municipi, els Amics de la Volta al Terme de Fondeguilla, què han comentat que es tracta “d'una prova única i la més important del calendari FEDME”.

La cita serà el dissabte 13 de juny, pel que per primera vegada en els vint-i-set anys d'història de la Volta al Terme d'Alfondeguilla, la competició canvia de data. Cal apunta que des del seu naixement, la Volta al Terme s'ha realitzat l'últim dissabte del mes de maig.

Des dels Amics de la Volta al Terme de Fondeguilla han assegurat que “el recorregut de la Volta serà el mateix, esta era una de les nostres primeres premisses”. Així mateix, han explicat que quan van organitzar l'edició XXVI, durant l'any 2007, pensaven dur la Volta al Terme "el més alt que puga arribar. I per això era molt important acollir una prova d'esta categoria”. Així que al finalitzar la carrera de 2007, els Amics de la Volta al Terme de Fondeguilla es van posar a treballar en l'elaboració d'un dossier per a sol·licitar el campionat per a 2008 , però no va poder ser. No obstant això, els organitzadors no van parar en la seva obstinació i van decidir dur fins Alfondeguilla a Raúl García Castán, subcampió del món de carreres per muntanya, “perquè la prova guanyara protagonisme". I així va ser. García Castán va batre el rècord de la Volta al Terme, rebaixant-lo en 42 minuts. Pel que per a l'edició de 2009, que coincidirà amb el Campionat d'Espanya, el rècord de la prova està en 3:22:21 .

Un any després, els Amics de la Volta al Terme van tornar a presentar la seua candidatura i esta vegada sí. Esta mateixa setmana, Jordi Miramón, responsable de l'àrea de carreres de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) “es va posar en contacte amb nosaltres i ens va oferir fer el campionat". No obstant, els Amics de la Volta al Terme van demanar que la data fora el 6 de juny per a que estiguera el més prop possible de la data històrica. Des de la FEDME acceptaven però els demanaven retallar la prova als 25 quilòmetres. Després de reunir-se el club van decidir que la data fora el 13 de juny de 2009 però amb el mateix recorregut de sempre, 34,5 quilòmetres.

Aixi doncs, esta veterana prova que en 2009 complirà els seus 28 anys d'història acull un nou repte. Cal recordar que en les seues noces de plata ja va acollir el campionat autonòmic, però canviant el recorregut.


Arriba ara un nou repte per a Alfondeguilla i per a els Amics de la Volta al Terme, que han previst 3.000 euros en premis per als pódiums. Este Campionat d'Espanya serà decisiu per a concretar la composició de la selecció espanyola de carreres per muntanya, que en el mes de juliol es desplaçarà a les Dolomitas italianes para participar en els Campionats d'Europa de Skyrunning.

Més informació si punxeu
ací.

MOLTES FELICITATS I ÀNIM ALS ORGANITZADORS, ELS AMICS DE LA VOLTA AL TERME DE FONDEGUILLA