dimarts, 21 d’octubre del 2008

La Setmana Cultural i les Festes Patronals molt a prop

Alfondeguilla es prepara per a la X Setmana Cultural que tindrà lloc del 3 al 8 de novembre. La desena edició de la Setmana Cultural, prèvia a les festes patronals en honor a San Bartolomé i San Francisco Javier, comptarà amb diversos actes en l'edifici multifuncional com conferències sobre l'aigua, un taller sobre la reanimació cardiopulmonar bàsica i una ponència sobre espeleologia. Així mateix, haurà tallers en els quals els assistents podran realitzar cates, com és el cas d'una ponència sobre tall i degustació del pernil o sobre l'oli d'oliva verge.

L'Associació de Jubilats i Pensionistes Castro d'Alfondeguilla també tenen el seu lloc en la setmana cultural. Enguany realitzaran durant la vesprada del divendres una activitat sobre costums i tradicions antigues en el municipi. Este acte tindrà lloc en la plaça Diputació.

Així mateix, el Club de Muntanya Castro ha preparat una ponència sobre Karakorum i el Glaciar de Baltoro, les muntanyes més altes de la Terra, al Pakistan. El Club també ha organitzat una excursió a L’Arquet i la Cova dels Graelles el dissabte al matí per als més menuts.

Festes patronals
El dissabte 8 de novembre la jornada començarà amb un volteig de campanes. Després de la missa haurà una actuació d'un grup de cambra en l'església parroquial. A la tarda s'inauguraran les exposicions sobre fotografia i records de la Fàbrica Segarra, espeleologia i treballs de manualitats.

Per la nit, la festa continuarà amb el sopar organitzat per la comissió de festes en el saló de la Cooperativa i amb ball.

El diumenge 9 se celebrarà la festivitat de Sant Francesc Xavier amb la tradicional fira, a més de missa i processó.

El dilluns 10 de novembre, dia de Sant Bartomeu, la jornada comptarà amb atraccions infantils durant el matí a la plaça Diputació, missa, processó a més del “dinar dels borratxos”.

Actes del CEIP Castro
El CEIP Castro d'Alfondeguilla ha organitzat les XXIII Jornades Escolars que enguany giraran entorn de la figura del Rei Jaume I. El centre ha preparat tallers de plàstica, papiroflexia, guirnaldas i gots, a més de marionetes i cuina. El divendres realitzaran una eixida a la muntanya i finalitzaran la setmana amb la degustació de productes típics.