dijous, 16 de juny del 2011

Restaurada la campana Crist Rei del campanar d'Alfondeguilla


El jove David Galindo s'ha encarregat de la neteja de la campana Crist Rei de la torre del campanar de la localitat. La feina ha consistit en llimar les trujes de ferro, aplicar-li pintura anticorrosiva i, per finalitzar, s'ha pintat.

Este jove campaner ha estat més de tres dies fent esta delicada feina dalt de la torre i ha assegurat que "pintar la truja completament per tots els costats, és una feina un poc complicada, ja que primer a l'estar alta la campana tens que ajudar-te d'una cadira i després per a pintar a l'altre costat, tens que posar la campana cap amunt i traure mig cos fora per poder pintar-la amb tranquil·litat".

David Galindo ha assegurat que "en un futur caldria tornar a instal.lar les campanes amb la seua instal.lació tradicional amb trujes de fusta i motors de volteig per impulsos més respectuosos tant per a la fàbrica de la torre com per a les campanes. Ja que amb les trujes de ferro i motors actuals, el morter de la torre, està sotmés a fortes vibracions que deterioren la seua estructura i també fan perillar les campanes ja que a part de sonar més metàl.liques, aquestes comencen i paren de voltejar de forma més brusca amb el possible trencament de les mateixes".

2 comentaris:

Mn. Ignasi ha dit...

Si no és per no voler posar fusta...Money, Money!

David ha dit...

Tot arribarà més tard o més prompte almenys ara ja estan arregladetes.