divendres, 21 de maig del 2010

Elegixen la Volta al Terme per fer un estudi de carreres en el medi rural


La Volta al terme d'Alfondeguilla ha estat triada per la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) per a formar part d'un estudi sobre la influència de les carreres en el mitjà rural.
informació www.corredordemontana.com
José Espona i David Moscoso, del Consell Assessor Científic de les Muntanyes de la FEDME, inicien els treballs amb l'objectiu de presentar les conclusions en una jornada tècnica que se celebrarà en el mes de novembre. La seu de la FEDME va albergar la reunió inicial de l'estudi titulat "La Influència de les Carreres per Muntanya en el Mitjà Rural a Espanya". Este estudi estarà liderat per José Espona i David Moscoso, del Consell Assessor Científic de les Muntanyes i pretén integrar els punts de vista ambientals i socioeconòmics. Les conclusions de l'estudi es donaran a conèixer al novembre, en una jornada tècnica celebrada a aquest efecte. espadn2-qpr La iniciativa d'aquest estudi part del Comitè Tècnic d'Accessos i Naturalesa de la FEDME, d'acord amb el Ministeri de Medi ambient i Mitjà Rural i Marí.
La reunió del dilluns va servir per a traçar les línies mestres del treball. En ella van prendre part José Espona, Lluís Giner (director tècnic de la FEDME), Jordi Marimon (responsable de l'àrea de carreres per muntanya de la FEDME), José María Nasarre (responsable d'accessos i naturalesa de la Junta Directiva de la federació) i els membres del Comitè Tècnic d'Accessos i Naturalesa Juan Jesús Ibáñez i Pedro Millán.
Abans d'aquesta jornada tècnica es realitzaran visites a diferents carreres per muntanya de tot l'estat espanyol. De la Comunitat Valenciana s'ha escollit la volta al terme d'Alfondeguilla, pel que un tècnic del consell científic de les muntanyes FEDME visitarà la zona dias abans i el dia de la carrera recorrerà part del recorregut i visitarà els controls d'avituallament , per a fer un informe sobre l'impacte mediambiental i socioeconòmic en la zona de la carrera.