divendres, 26 de març del 2010

Demà, la representació de la Passió a Alfondeguilla


El jove actor de Vila-real, Sergio Caballero, col·laborarà en la IX Passió i Mort de Jesús que tindrà lloc a Alfondeguilla demà dissabte 27 de març a les 22,30 hores. Com tots els anys, el dissabte anterior al diumenge de rams, esta xicoteta localitat de la Plana Baixa comptarà amb la representació de les últimes hores de vida de Jesús.
Carrers i places i racons emblemàtics com el calvari es prepararan per a acollir aquesta obra que tots els anys porta a terme el Grup de Teatre Mans Obertes de la localitat.
La iniciativa va sorgir en 2001, quan un grup de persones van decidir engegar aquesta representació que té lloc el dissabte abans del diumenge de Rams. Al voltant de cent persones són les encarregades de dur a endavant aquesta representació que s'ha convertit en tot un referent en la comarca de la Plana Baixa, entre decoradors, modistes, actors, muntadors i altres col·laboradors. Cap assenyalar que fins a Alfondeguilla s'acosta gent dels municipis dels voltants per a seguir els vuit actes que componen l'obra teatral de la Passió i Mort de Jesucrist.
La representació de divideix en vuit escenes: l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, la conspiració del Sanedrín, l'últim sopar, l'oració en la forest de les oliveres, la presentació de Jesús davant Caifás i davant Pilato, el viacrucis, crucifixión i mort en la Forest del Calvari i, finalment, la Resurrecció. El viacrucis i la resurrecció tenen lloc en la Forest del Calvari, on Jesús és clavat en la creu i ressuscita. La pirotècnia té el seu protagonisme durant les escenes de l'oració de la forest de les oliveres i en el moment cim, la resurrecció de Jesús a la part alta del calvari.