dimarts, 9 de juny del 2009

La campanya de la Diputació de recollida de piles usades arriba a Alfondeguilla

El vicepresident segon i diputat de Medi ambient, Vicent Aparici, ha presentat este matí una campanya provincial de recollida de piles usades. Un projecte mediambiental els beneficiaris del qual seran els ajuntaments de la província de Castelló de menys de 20.000 habitants com és el cas d'Alfondeguilla. En la mateixa campanya col·laboren més de 600 establiments de la província que disposen de contenidors per a la recollida selectiva de piles usades i que seran autoritzats com centre col·laborador.
L'objectiu de la presenta campanya és arribar a les 50 tones de pila botó i les 5 tones de pila convencional. Només en l'any 2008 s'han recollit 36 tones de piles botó i 3,7 tones de piles convencionals en les instal·lacions coordinades per la Diputació.
Per a fomentar la recollida selectiva de piles, la Diputació ha creat un premi de 2.000 euros per al municipi que més piles recicle. El premi, que s'iniciarà en 2009, contarà el nombre de quilograms de piles usades totals (botó i normals) recollides pels municipis, obtenint el premi aquell municipi que més quilograms reculla per habitant.
Per a identificar i donar a conèixer esta xarxa, la Diputació ha dissenyat un logotip que, en forma d'adhesiu interior cada establiment col·locarà en la seua porta perquè el ciutadà ho identifique com centre col·laborador.
A més, complementant esta campanya, s'ha dissenyat un díptic explicatiu que dóna a conèixer la problemàtica ambiental de les piles usades malament gestionades així com la xarxa de centres col·laboradors. Esta campanya es completa amb l'edició d'adhesius amb el mateix logotip. També la pàgina web de l'àrea de Medi ambient es donarà a conèixer la campanya així com els centres que formen la xarxa, que facilitarà la informació al ciutadà sobre on dipositar les piles usades.