dissabte, 13 de juny del 2009

García Castán es proclama campió d'Espanya en la Volta d'Alfondeguilla

Raúl García Castán ha aconseguit, el dissabte 13 de juny, a Alfondeguilla revalidar el seu títol de campió d'Espanya de carreres de muntanya. Amb un temps de 3:24:27, el castellà-lleonès creuava la meta, quedant-se a només dos minuts de rebaixar el rècord de la prova, situat en 3:22:21, que ell mateix va establir en l'edició de 2008 quan ho va rebaixar en 42 minuts.

Els bascos Fernando Etxegarai i Jokin Lizeaga aconseguien el segon i el tercer lloc, amb un temps de 3:26:14 i 3:27:32, respectivament.

El primer valencià a creuar la línia de meta del campionat d'Espanya de carreres de muntanya, que va acollir Alfondeguilla coincidint amb la XXVIII Volta al Terme, va ser Ramón Recatalá, de La Vilavella, amb un temps de 3:33:52, quedant en el setè lloc de la classificació general.

En dones, la guanyadora de la prova d'Alfondeguilla i campiona d'Espanya va ser Oihana Kortazar, que va creuar la meta amb un temps de 4:15:11. Blanca María Serrano ho va fer en segon lloc amb 4:25:06. La tercera classificada, amb 4:32:43 va ser Nuria Domínguez Azpeleta.

A les sis del matí, un total de 283 corredors van prendre la sortida a Alfondeguilla, mitja hora més tard ho feien els vora dos-cents corredors de la popular Volta al Terme que aquest any celebrava la seva vint-i-vuit edició. En total van recórrer 34,5 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 2.470 metres.

El primer corredor local a creuar la línia de meta del campionat d'Espanya va ser Manuel Segarra amb 4:16:28. Amb una mica més de sis hores ho feia el corredor més veterà, Juan Bon 'el Caravina', que als seus setanta anys recién compliments va aconseguir, un any més, completar una de les proves més dures del panorama nacional.

Per federacions autonòmiques, el primer premi va ser per a Euskadi. Andalusia i Castella-Lleó van assolir el segon i tercer lloc, respectivament.