dissabte, 6 de juny del 2009

Posada de llarg de la 28 Volta al Terme d'Alfondeguilla

El multifuncional d'Alfondeguilla va acollir el divendres 5 de juny la presentació de la 28a Volta al Terme d'Alfondeguilla, que este any té l'honor d'acollir el campionat d'Espanya de carreres per muntanya individuals i per seleccions, el pròxim dissabte 13 de juny.

A la presentació van acudir nombrosos veïns d'Alfondeguilla, a més de representants de l'esport i la política com el diputat d'Esports, Luis Martínez, que va comentar el recolzament de la Diputació de Castelló a esta prova.

Ximo Marin, president d'Amics de la Volta al Terme de Fondeguilla, organitzadors de la cursa, va destacar que per a este any s'han doblat el nombre de participants. Així doncs, a les sis del matí prendran l'eixida 320 corredors federats i mitja hora més tart ho faran els no federats, quasi tres-centes persones. Segons Marin, fins a Alfondeguilla s'arrimaran les primeres figures del món de les carreres. Així mateix i com l'ocasió es mereix s'han doblat el número de col·laboradors. En total seran més de 120 les persones repartides entre meta, eixida i el terme d'Alfondeguilla. "Estaran col·locats estratègicament perque els corredors no passen cap kilòmetre sense que no vegen a ningú", ha matisat Marin.

L'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, va agraïr a la Diputació i als col·laboradors la seua ajuda inestimable perque este xicotet municipi de la Plana Baixa puga comptar amb un campionat d'Espanya. Ha assegurat que este campionat "és un esforç de tot l'any".

Jordi Marimón, de la FEDME, ha reconegut que al principi Alfondeguilla tenia poques possibilitats d'acollir el campionat d'Espanya però que ha sigut possible per la insistència de dos persones, estes són Àngel Font, membre d'Amics de la Volta al Terme, "per la seua insistència" i Raul García Castañ, guanyador de l'edició de 2008 i campio d'Espanya. Marimón volia conèixer l'opinió d'un campió i van estar en contacte només acabar la cursa i va ser el campió espanyol el que li va donar "bons informes" de la Volta al Terme d'Alfondeguilla.
Fotos presentació ací