dilluns, 15 de desembre del 2008

Cinquanta anys de la Unió Musical d'Alfondeguilla




Alfondeguilla va commemorar el passat diumenge 14 de desembre el cinquanta aniversari de la Unión Musical amb la inauguració de la Casa de la Música situada en el carrer La Sèquia. Fins a este municipi de la Plana Baixa es van acostar personalitats com el diputat de Cultura, Miguel Ángel Mulet, el vicepresident de la Diputació, Vicent Aparici, i la diputada Esther Pallardó, així com el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, José F. Almería, per a acompanyar a la societat alfondeguillense en este dia històric.

Salvador Ventura, alcalde de la localitat, va ser l'encarregat de tallar la cinta i donar per inaugurada la Casa de la Música. Després d'inaugurar la seu social i ser beneïda pel rector, Pascual de los Reyes, els veïns d'Alfondeguilla van poder visitar la Casa de la Música les obres de la qual han acabat per a tal ocasió. Cal assenyalar que l'actuació, iniciada en l'anterior legislatura, ha costat prop de 180.000 euros i ha estat cofinançada entre l'ajuntament d'Alfondeguilla i la Diputació de Castelló.

A les onze i mitja del diumenge 14 de desembre, milers de notes musicals van omplir els carrers d'Alfondeguilla que va acollir ahir la XIV Trobada de Bandes de Música de la Plana Baixa en la qual van participar un total de huit bandes. Una a una, les bandes d'Almenara, Les Alqueries, Artana, Eslida, Nules, CIAC Vall d'Uixó, La Vilavella i l'amfitriona, Alfondeguilla. Després d'interpretar cada banda un pasdoble, totes, en conjunt, van interpretar Music For a Celebration, de Dirk Brossé, i l'Himne de la Comunitat Valenciana, sota la batuta del director de la Unión Musical d'Alfondeguilla, Javier Badía Gómez.

Músics de les vuit bandes així com membres de l'Associació de Jubilats i Pensionistes Castro i les Ames de Casa L'Arquet d'Alfondeguilla van posar el punt i final a la jornada amb un menjar de germanor en el saló de la cooperativa. Ambdues associacions d'Alfondeguilla han prestat la seua ajuda en aquest històric aniversari.