dijous, 20 d’agost del 2009

Alfondeguilla retirarà els símbols franquistes de la seua façana este mateix any


Més de trenta anys de democràcia ha hagut d'esperar el municipi d'Alfondeguilla perquè siguen retirats de l'ajuntament els símbols franquistes que encara queden en la façana. Així serà després que l'equip de govern haja decidit adherir-se a un conveni amb la Diputació de Castelló per a remodelar i rehabilitar l'edifici consistorial que data de 1967 . En la façana de l'ajuntament encara persisteix l'escut franquista així com dues llegendes que resen 'Construït amb aportació veïnal i subvenció de la Excelentísima Diputació de Castelló' i 'Inaugurat en la pau de Franco XVIII-XI-MCMLXVII'. L'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, ha assegurat que l'escut franquista es guardarà per a ser inclòs en el museu municipal del que ha conclòs la primera fase.
El president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, acompanyat d'alcaldes i regidors dels municipis de la Plana Baixa, ha visitat Alfondeguilla per a col·locar la primera pedra del futur ajuntament, del que es respectarà l'estructura antiga.
Cap assenyalar que la casa consistorial d'Alfondeguilla es troba en mal estat i patia des de fa anys d'humitats que han anat deteriorant a poc a poc l'edifici municipal. Mentre duren les obres, que estan previstes que finalitzen abans d'acabar l'any, les oficines municipals s'han traslladat a la Casa de la Cultura.
Tant Ventura com Fabra s'han mostrat contents amb l'inici de les obres del consistori municipal que ascendeixen a 181.000 euros i els treballs dels quals de demolició han començat aquesta mateixa setmana.

Polèmica
Per altra banda, la permanència dels símbols franquistes en la façana de l'ajuntament d'Alfondeguilla ha estat motiu de disputa entre els grups municipals socialista i nacionalista durant la passada legislatura. Ambdós partits exigirien, entre altres coses, a l'anterior alcalde, Ramón Vilar, la retirada de l'escut franquista per a poder votar a favor de l'aprovació definitiva del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). Va anar durant l'any 2005 quan Vilar va anunciar que es retiraria l'escut de la façana quan es remodelaren les instal·lacions municipals.

2 comentaris:

David ha dit...

Una cosa Rosa el ajuntament és va construir l´any 1967 no en el 77 ja que en aquest any Espanya ja era un país democrátic.

Rosa Piquer ha dit...

Sip, ha sigut un error al clicar dos vegades el 7... perdon