dimecres, 30 de juny del 2010

El Pamer donarà ocupació a 15 veïns en el mes de setembre


Quinze veïns d'Alfondeguilla es beneficiaran de les ajudes del Pamer (Programa d'Ocupació Pública del Servef), segons ha informat l'alcalde de la localitat, Salvador Ventura. Així durant el mes de setembre es contractaran tres capataços i dotze peons.

Entre els treballs, segons Ventura, estarà la neteja de la senda que unix la zona de la Palanca, on fins fa poc estava ubicada la depuradora municipal, fins del Pont de l'Aigua. D'esta manera, segons l'alcalde, els veïns podran anar per la senda des del casc urbà fins este monument d'origen romà que encara hui en dia continua utilitzant-se per al reg.

Alfondeguilla tindrà, també, cobertura de Vodafone

Alfondeguilla tindrà, en breu, cobertura de Vodafone en el municipi, això és el que es va aprovar al ple de la passa setmana. D'esta manera el municipi comptarà amb servici de les tres companyies de telefonia, donant major apertura al mercat i més servei al veïns.

Movistar va ser la primera en arribar, anys enrere, i en l'actual legislatura s'han afegit Orange, primer, i en breu passarem a tindre Vodafone.

Els veïns tindran una tercera opció on elegir després dels últims problemes que està donant la cobertura de Movistar als seus clients i també als de Yoigo.

diumenge, 27 de juny del 2010

Diputació permitix la contractació de tres persones amb les subvencions per activitats mediambientals

La setmana passada la Comissió de Medi Ambient de la Diputació de Castelló va aprovar el repartiment de les subvencions per programes i activitats mediambientals. Concretament, a Alfondeguilla l'administració provincial ha destinat 5.400 euros que permetran la contractació de tres persones per un mes.

Junt a Alfondeguilla, s'han beneficiat d'estes ajudes altres 31 municipis de la província, amb un total de 74 nous empleats.

Segons han informat des de la Diputació, s'ha valorat en primer lloc la neteja d'àrees degradades i, sobretot, aquelles que perteneixen a llocs d'especial interés mediambiental com paratges naturals. També la neteja de muntanya per la prevenció d'incendis ha sigut una altra de les activitats subvencionades per ordre d'importància.

dijous, 24 de juny del 2010

El Pont de l'Aigua serà l'emblema d'Alfondeguilla


A proposta de l'equip de govern, el ple d'Alfondeguilla ha aprovat este matí per unanimitat sol·licitar a Heràldica que el municipi dispose de bandera, segons ha explicat l'alcalde, Salvador Ventura. "Després de diverses sessions debatent esta qüestió per fi hem arribat a un acord positiu", apunta Ventura, qui ha assenyalat que la bandera que proposaran a Heràldica compte amb es Castell de Castro, el Pont de l'Aigua i el fons verd per ser municipi d'Espadà.

Precisament, l'equip de govern ha apostat pel pont de l'Aigua com a motiu principal de la font que a càrrec del Pla Confiança s'està construint en la plaça Diputació. A escala, este monument d'origen romà, es construirà amb pedra natural. L'alcalde ha assenyalat que "volem que el Pont de l'Aigua siga l'emblema d'Alfondeguilla donada la seua història i el seu bon estat de conservació".

Esta obra ascendeix a un total de 100.000 euros i consta tant de l'empedrat de les places d'aparcament de la plaça com de la font. Així mateix, Ventura ha assenyalat la intenció de l'ajuntament de sanear i netejar el Pont de l'Aigua, situat prop del nucli urbà.

divendres, 18 de juny del 2010

Els jubilats d'Alfondeguilla, de sopar


L'Associació de Jubilats i Pensionistes Castro d'Alfondeguilla van celebrar dijous passat un sopar de germanor amb empanades de tomàquet i verdura i que ells mateixos van elaborar. Des de primera hora del matí, els socis van treballar per a fer quasi 150 empanades. Una desena de persones van dedicar el matí per a fer i carrejar les empanades fins als forns de la localitat. Per la nit, un centenar de socis van participar en el sopar que va acabar amb un amenitzat ball.

dijous, 17 de juny del 2010

Inicien expedient per declarar l'aigua de les Vinyes com a termals

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) ha informat sobre la sol·licitud de declaració d'aigua termal procedent de la captació d'aigües subterrànies en la partida de les Vinyes d'Alfondeguilla.
L'expedient va ser iniciat el 23 de desembre de l'any passat per part de tres propietaris i dirigit al Servei Territorial d'Indústria i Innovació de Castelló.

dijous, 10 de juny del 2010

Una setmana sense cobertura


Una setmana duen els clients de Yoigo i Movistar d'Alfondeguilla sense servei mòbil, els usuaris del qual s'han posat en contacte en diverses ocasions amb els departaments d'atenció al client d'ambdues companyies sense que es done solució satisfactòria a la situació.

El servei s'ha anat interrompent en repetides ocasions des de la vesprada del dijous 3 de juny. Des d'aleshores els abonats d'ambdues companyies estan sense servei mòbil.

Des de l'ajuntament d'Alfondeguilla s'han posat en contacte amb la companyia Movistar, propietària del mòdul que envia el senyal fins a la xicoteta localitat de la Plana Baixa i que presta cobertura a Yoigo, assegurant que "estan reparant la situació". Per la seva banda, des del servei d'atenció al client de la companyia Yoigo han informat de l'existència d'un panal d'abelles en el mòdul que està causant els problemes.

De moment, els veïns s'estan plantejant la possibilitat d'unir-se en grup i sol·licitar junts la baixa d'ambdues companyies per incompliment de servei.

dimecres, 9 de juny del 2010

Comencen les obres del mirador de la piscina


El passat dilluns van començar les obres del mirador de la piscina municipal d'Alfondeguilla. La primera fase, que és la que s'ha iniciat recentment té un pressupost de 53.000 euros i està subvencionada per la Diputació de Castelló. Les obres tindran una durada de dos mesos i serà a partir d'aleshores quan començarà la segona fase.

La primera fase consistix, a més de l'estudi geotècnic realitzat setmanes abans, en construir l'estructura principal del mirador on s'ubicarà el bar-cafeteria, per oferir un millor servei al recinte de les piscines municipals.