dijous, 25 de febrer del 2010

Dilluns 1 de març, inauguració de l'ajuntament

El pròxim dilluns 1 de març, Alfondeguilla inaugurarà el nou ajuntament. L'acte està previst a les 13.30 i es preveu la visita del president de la Diputació, Carlos Fabra, a més d'altres diputats i alcaldes dels pobles del voltant, així com de l'alcalde de la localitat, Salvador Ventura, i els demés membres de la corporació municipal.
A continuació, s'inaugurarà l'arxiu municipal ubicat al Local Multifuncional.

dimecres, 24 de febrer del 2010

Ruta per Alfondeguilla

L'Associació de Dones Clara Campoamor i La Vall Verda realitzaren una marxa molt interessant entre Alfondeguilla i Chòvar.
+INFO

dilluns, 15 de febrer del 2010

Vicente Calvo guanya la IV cursa de muntanya d'Alfondeguilla

+FOTOS
CLASSIFICACIÓ www.cronovila.com
Alfondeguilla despertava amb la seua cita anual de carreres de muntanya i acollia la primera carrera de muntanya de 2010. Quasi 600 van ser els participants que esperaven en l'eixida l'inici de la IV Cursa de Muntanya Castro d'Alfondeguilla puntuable per a l'IV Circuit Diputació Provincial de Carreres per Muntanya.
Tots ells van desafiar les baixes temperatures i van apostar per participar en esta carrera, organitzada pel club de Muntanya Castro d'Alfondeguilla, que s'està convertint en un clàssic de la muntanya. Alfondeguilla registrava a les 9 del matí, hora de l'eixida, dos graus negatius en el termòmetre.
Des de les primera hores del matí, Alfondeguilla era un poble en moviment. Els cotxes que van estrenar la nova zona d'aparcament de la Palanca i els corredors van trencar la tranquil·litat habitual del diumenge en esta localitat de la Plana Baixa.
El corredor Vicente Calvo amb un temps de 1:29:58 va ser el primer a creuar la línia de meta. Aquest atleta aconseguia batre el rècord de la prova en tres minuts. El segon classificat va ser José Javier Rubio, mentre que el tercer corredor masculí que creuava la línia de meta a Fondeguilla va ser Remigio Queralt.
Quant a les féminas, la primera classificada va ser Chari Adrián, en segon lloc va creuar la meta Amelia Martín i el tercer lloc va ser per a Esther Català.
Els corredors van recórrer un total de 17,5 quilòmetres que van transcórrer per paratges com el Aigualit, Penyalba, la Ereta, Pitera, Senda d'Artana, Font de Marc, Font de la Penyeta i Cantallops. Els primers metres de la prova van anar per dintre del nucli urbà d'Alfondeguilla. Al llarg del recorregut, els atletes han pogut contemplar els bells paisatges naturals del municipi, on este any ressaltava especialment després de les últimes i intenses pluges. En total, el Club de Muntanya Castro va distribuir quatre punts d'avituallament de sòlid i líquid.
L'alcalde de localitat, Salvador Ventura, el regidor d'Esports, Isabelino Fonfría, i el Diputat d'Esports, Luis Martínez, que es va desplaçar per a gaudir de la carrera i de l'ambient que es vivia a Alfondeguilla, van ser els encarregats de lliurar els trofeus als guanyadors.
Ventura ha agraït al club el seu esforç a l'haver aconseguit altra edició amb notable èxit i els ha animat a continuar amb el seu treball per l'esport de muntanya, molt vinculat al respecte pel medi ambient. En la meta, per tercer any consecutiu l'ajuntament d'Alfondeguilla va organitzar una mostra gastronòmica en la qual tant participants com visitants van poder degustar formatges de Castellnovo i embotit casolà d'Alfondeguilla.

dissabte, 13 de febrer del 2010

Alfondeguilla, contra la fam


Alfondeguilla es va sumar, un any més, en la campanya contra la fam que organitza l'ONG Manos Unidas. A les set i mitja de la vesprada, els veïns van participar en la misa i posteriorment en el sopar per recaptar fons per a dos municipis de Bolivia, Arque i Tacopaya.
El sopar ha consistit, com tots els anys, en pa i aigua. A l'acabar es va realitzar el sorteig de regals donats per comerços de la Vall d'Uixó i d'Alfondeguilla.

diumenge, 7 de febrer del 2010

Alfondeguilla participa en la mostra de cofradies a Crevillent


Alguns veïns d'Alfondeguilla es van desplaçar el dissabte 6 de febrer fins Crevillent per participar en la trobada de cofradies de les tres diòcesis de la Comunitat Valenciana. Allí es van trobar amb D. Pascual de los Reyes, fins fa poc pàrroc d'esta localitat i que ara és vicari a la parròquia de Betlem a la ciutat alicantina.
FOTOS

divendres, 5 de febrer del 2010

Les obres de la plaça Diputació a punt

L'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, ha apuntat que està previst que en el pròxim mes de març s'inicien les obres de remodelació de la plaça Diputació. Esta obra ha estat adjudicada a l'empresa Construcciones Cársera i està valorada en 80.000 euros. Esta actuació s'emmarca dins del Pla Confiança impulsat des del govern de la Generalitat Valenciana.

Una altra actuació prevista en el Pla Confiança és l'accés al Castellet, la segona fase del qual està prevista per als pròxims mesos, segons el primer edil d'Alfondeguilla. L'obra adjudicada a l'empresa CHS té un pressupost 190.000 euros. L'obra consistix en obrir un vial de 178 metres de longitud i 4,5 metres d'ample. Amb l'apertura de l'accés al Castellet, s'instalarà una conducció d'aigua potable i la xarxa per l'enllumenat públic.

Es construiran més nínxols amb el segon Plan E

Alfondeguilla ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern a Castelló destinar els diners del segon Fons Estatal d'Inversió Local a la construcció de més nínxols en el cementiri municipal. L'alcalde de la localitat, Salvador Ventura, ha assenyalat que l'objectiu és construir més de cinquanta nínxols.

L'alcalde ha apuntat que es tracta d'una obra d'urgència per al cementiri municipal. Així mateix, Ventura ha matisat que l'estat del cementiri, actualment, és precari i és necessari invertir en esta instal·lació municipal. Cap assenyalar que per al segon fons estatal, Alfondeguilla percebrà 95.000 euros.


dijous, 4 de febrer del 2010

Tot preparat pel sopar de la fam

Esta setmana han començat a vendre's els tickets pel sopar de la fam que organitza l'ONG Manos Unidas. Este sopar benèfic tindrà lloc el divendres 12 de febrer als salons parroquials de la casa Abadia.
El sopar té com a repte recaptar diners per als més necessitats, per això se sortejaran regals donats per empreses i comerços.

dimarts, 2 de febrer del 2010

III Mostra gastronòmica a Alfondeguilla


El diumenge 14 de febrer, coincidint amb la 4ª Cursa de Muntanya Castro d'Alfondeguilla, el municipi acollirà la tercera edició de la mostra gastronòmica. Així ho ha assegurat el regidor d'Esports, Isabelino Fonfria, qui ha apuntat que ja ha parlat amb diversos comerços perque porten fins a Alfondeguilla els productes més selectes com embutits i formatge, entre altres.
Cal destacar que esta cursa puntua per al 4t Circuit Diputació Provincial de Curses per Muntanya i està organitzada pel Club de Muntanya Castro d'Alfondeguilla i patrocinada per l'ajuntament d'Alfondeguilla, la Diputació de Castelló i l'Institut Provincial d'Esports de Castelló.

+INFO:
www.castroalfondeguilla.com
www.cronovila.com
www.lavallrunning.com
www.42ypico.com

dilluns, 1 de febrer del 2010

Curiositat: feligresos en Crevillent

Buscant per la web he trobat este enllaç que podeu vore. Es tracta d'una pàgina de la Setmana Santa de Crevillent, on es troba D. Pascual de vicari.
ENTRAR