dilluns, 27 d’abril del 2009

Escrit del Bloc Nacionalista Valencià de Fondeguilla

A continuació podeu llegir un escrit que m'han fet arribar des del Bloc Nacionalista Valencià de Fondeguilla.

Rumors o Remors
“El sentit negatiu d'aquest terme indica que es tracta d'especulacions no confirmades que s'intenten difondre per certes persones amb un objectiu determinat, i que condicionen el comportament dels altres cap a ell per sobre de la informació objectiva.”
Ho hem escrit en plural, ja que en són dos els rumors que corren pel poble i com diu la definició, l'objectiu està clar, fer mal, però com diu la dita “No ofèn qui vol sinó qui pot” i per això volem deixar-ho clar d'una vegada per totes.
El primer rum-rum tracta del deute de Ca la Vila. S'afirma que els responsables d'aquest deute eren l'oposició per no controlar l’alcalde. L'oposició o el PP? Quanta ignorància per part de qui ho difon i quina mala llet per part del que ho ha amollat. En un sistema tan presidencialista com es l'Ajuntament, el control que pot fer l'oposició és quasi nul. D'altra banda, com pretenen que coneguérem l'estat financer, si el seu mateix partit el nou equip de govern, tots del PP, no han sigut informats per l'ex-alcalde de com de foradades i endeutades estaven les arques municipals?
L'altra faula tracta de l'autor de l’avís anònim que va portar a l'administració autonòmica a paralitzar les obres d'accés al Castellet. Que quede clar que des del Bloc no s'ha fet cap denúncia a la Conselleria, ja que si ho haguéssim fet, nosaltres mateix ho hauríem comunicat al poble. I ho haguérem pogut fer per que motius hi havien, per que la llei està per a complir-la per tots. El castell d'Alfandech “ El piló” és un Bé d’Interès Cultural protegit per la llei, i per tant per a fer qualsevol actuació dins del seu radi de protecció, es preceptiu el permís de Conselleria. Permís que ni l'arquitecte autor del projecte ni l'ex-alcalde, coneixedors de la normativa, van demanar.

BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ DE FONDEGUILLA

SOPAR D'ABRIL 2009

Punxant al següent enllaç podeu vore una selecció de les millors fotos del sopar que vam fer el 25 d'abril. Des d'ací donar les gràcies a tota la gent que ha vingut a col·laborar i animar als altres a que vinguen, que les festes són per a tots i s'han de fer entre tots.
FOTOS

dilluns, 20 d’abril del 2009

De romeria a la Cova de Sant Vicent


Un any més, Alfondeguilla ha participat en la romeria a la Cova de Sant Vicent. Són ja sis els anys que l'ajuntament porta organitzant esta històrica pujada a la Cova. A les cinc de la vesprada, desenes de persones es van agrupar a la plaça de l'Ajuntament i després de repartir-se les canyes, els romers van eixir cap a la Cova. Allí dalt van poder degustar mistela i rotllets.
FOTOS

Naix un nou blog sobre el poble


El nostre veí David ha posat en marxa un blog on periòdicament inclourà novetats al respecte de tot allò que ens envolta. Una iniciativa molt bona i que recolze des d'ací. Podeu entrar si punxeu al següent enllaç:
http://el-meu-poble.blogspot.com

dijous, 16 d’abril del 2009

Alfondeguilla pujarà en romeria a la Cova de Sant Vicent

El pròxim dilluns 20 d'abril, Alfondeguilla realitzarà la romeria a la Cova de Sant Vicent. L'eixida serà des de la plaça de l'Ajuntament. Allí es repartiran les canyes per a tots els romers. Una vegada a la Cova de Sant Vicent, l'Ajuntament oferirà a tots els assistents rotllets i mistela.

La Cova de Sant Vicent està situada prop del poble i l'accés està preparat per a persones de totes les edats. Fa alguns anys que l'Ajuntament hi va colocar, en el seu interior, una imatge en ceràmica del Pare Sant Vicent. Tradicionalment, Alfondeguilla sempre ha pujat a la Cova el dia de Sant Vicent, el dilluns següent al dilluns de Pasqua. No obstant, d'uns anys cap ací l'Ajuntament ha decidit recuperar esta tradició amb una romeria.

dimarts, 14 d’abril del 2009

Visita a les obres de l'accés al Castellet


El secretari autonòmic de Cohesió Territorial, Relacions amb l'Estat i amb la Unió Europea, Rafael Ripoll, va visitar ahir Alfondeguilla per a comprovar l'estat de les obres del Pla de Millora de Municipis que el Consell està realitzant en aquest municipi de la Plana Baixa. En Alfondeguilla les obres consisteixen en la urbanització i obertura de l'accés al Castellet, la part alta de la localitat que fins al moment faltava d'accés rodat. Esta obra millorarà l'accessibilitat del Castellet i revitalitzarà aquest espai urbà per al gaudi dels ciutadans, segons ha explicat l'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura.
La Generalitat destinarà un total de 190.000 euros per a portar a terme esta actuació que consisteix en l'obertura d'un vial de 178 metres de longitud i 4,50 metres d'ample. Amb l'obertura d'este accés, s'instal·larà la conducció d'aigua potable i de la xarxa per a enllumenat públic. Les obres seran pagades en una primera fase per la Generalitat i la segona a través del Pla Confiança, segons ha comentat Ventura.
El primer edil ha explicat que en tres setmanes estarà acabada la primera fase i espera que en dos mesos comence la segona fase. Ventura preveu que les obres de l'accés al Castellet estiguen acabades després de l'estiu.
Les obres van començar el passat mes d'octubre després de ser adjudicades a l'empresa CHS, no obstant això una queixa veïnal va obligar a parar les obres a la fi de desembre de l'any passat. En la queixa s'especificava la proximitat de les obres de l'accés a El Piló, monument històric d'Alfondeguilla així com que no es va demanar permís a la conselleria de Cultura. Immediatament, l'ajuntament va iniciar els tràmits per a poder reiniciar les obres. Segons Ventura amb la queixa veïnal s'han perdut dos mesos de temps i 40.000 euros en una subvenció. L'alcalde d'Alfondeguilla ha comentat que s'ha perdut aqueixos diners al no presentar la certificació d'obra durant 2008.

dilluns, 6 d’abril del 2009

L'Alfondeguilla CF remonta un 0 a 2 i empata contra el Betxí


El passat diumenge 5 d'abril, l'Alfondeguilla CF es va retrobar amb la seua afició. Després d'algunes setmanes sense partit, els xavals s'enfrontaren a casa front al Betxí, qui estava necessitat de la victòria.
Un zero a dos a favor dels visitants va ser remontat amb dos gols de Jonathan. El resultat final, 2 a 2 va ser just per a un Betxí que va començar molt fort i un Alfondeguilla CF que va saber retrobar-se amb el bon joc al principi de la segona part.
Al mateix partit es va guardar un minut de silenci en memòria de Julio, gran aficionat de l'Alfondeguilla que ens deixava el passat mes de març.

FOTOS

SETMANA SANTA 2009 - Alfondeguilla


DILLUNS
9h. Laudes i Santa Missa

DIMARTS
9,30h. Laudes i confessions
18h. Santa Missa

DIMECRES
9,30h. Laudes i Santa Missa
10-12h Confessions

DIJOUS
9,30h. Laudes i Ofici de Lectura
10-12h. Confessions
19,30h. Solemne eucaristia del Sant Sopar
23h. Hora santa
24h. 'Trencà d'hora' amb tamborada

DIVENDRES
7,30h. Laudes i ofici de lectura
8,30h. Solemne processó del Santíssim Crist del Calvari. A continuació, Via Crucis
18,30h. Oficis de la passió
21,30h. Processó del Sant Enterrament

DISSABTE
9,30h. Laudes i ofici de lectura
23h. Solemne Vigilia Pasqual

DIUMENGE DE RESSURRECCIÓ
9h. Processó del "encuentro". A continuació Santa Missa

diumenge, 5 d’abril del 2009

Un any més, Alfondeguilla viu la Passió de Jesús


Alfondeguilla va acollir el dissabte 4 la VIII Passió de Jesucrist. Al voltant de cent persones han portat endavant esta representació que s'ha convertit en tot un referent en la comarca de la Plana Baixa, entre decoradors, modistes, actors, muntadors i altres col·laboradors.

La representació de divideix en vuit escenes: l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, la conspiració del Sanedrín, l'últim sopar, l'oració en la forest de les oliveres, la presentació de Jesús davant Caifás i davant Pilato, el viacrucis, crucifixión i mort en la Forest del Calvari i, finalment, la Resurrecció. El viacrucis i la resurrecció tenen lloc en la Forest del Calvari, on Jesús és clavat en la creu i ressuscita. La pirotècnia té el seu protagonisme durant les escenes de l'oració de la forest de les oliveres i en el moment cim, la resurrecció de Jesús a la part alta del calvari.

FOTOS

dijous, 2 d’abril del 2009

Marxa dels Pelegrins: Les Useres - Sant Joan de Penyagolosa

Un any més el Club de Muntanya Castro d'Alfondeguilla organitza la Marxa dels Pelegrins (no competitiva) amb un doble objetiu, per una part viure en directe esta tradicional peregrinació naixcuda en el segle XIV, i per una altra part, com a entrenament per a fer la Marató i Mitja Castelló-Penyagolosa a celebrar el próxim 9 de maig.

Condicions per inscriure's a la Marxa dels Pelegrins: Useres-Sant Joan de Penyagolosa del dia 25 de abril 2009 de 35 Kms.:

1r Estant limitat el nombre de participants, les inscripcions es realitzarán per rigoros ordre d'arribada, prevalent la data de pagament del dret a reserva, se admitirán inscripcions hasta el dia 20 de abril de 2009, devent preguntar a correu@castroalfondeguilla.com, abans de fer la seva inscripció si queden places. La inscripció esta també oberta als acompanyants que faran tot el viatje amb autobús.

2n Enviar per correu electrònic a: correu@castroalfondeguilla.com les dades personals del participant: Nom i Cognoms, DNI. Direcció, Núm. telèfon, i Correu Electrònic, especificant si es corredor-senderista o acompanyant.

3r L'import de la subscripció és de 10 € a ingressar en el cter. 3082 1345 11 1023035114 de Ruralcaja o al cter. 3102 5199 38 1625167513 de Caixa Rural Sant Vicent.

4è Enviar a l'esmentat correu electrònic el justificant de l'ingrés, sense aquest requisit l'inscripció no és valida, com concepte deu figurar el nom de la persona que s'inscriu.

5è L'import de la inscripció comprèn el autobus de anar i tornar desde Alfondeguilla o Vall d'Uixó hasta les Useres, i desde Sant Joan de Penyagolosa hasta la Vall d'Uixó o Alfondeguilla. En el autobus podran deixar una bolsa amb la roba per a canviarse al arribar a Sant Joan de Penyagolosa.


6ê El participant deu portar motxilla amb el menjar i la beguda que estime mes adecuada per fer la marxa, (barretes energétiques, entrepá, begudes isotóniques, aigua, , etc). Advertim que de vegades en el bar del Santuari no hi ha tot lo que es vol.

7è Encara que la marxa transcorre en tot el seu recorregut pel GR 33 Camí dels Pelegrins de Les Useres; declarat Monument Natural, per el que transcorre també la MiM, i estar perfectament senyalitzat aconsellem a fí de no perdre's, realitzar la marxa en companyia dels participants que coneixen el recorregut, bé per haver-lo fet anys anteriors, o be per a haber participat en la Marató i Mitja.


8è El participant deu de estar a l'entrada d'Alfondeguilla a les 5:45 h ó a las 6:00 h davant de l'església del Crist de la Vall d'Uixó del matí del dissabte 25 de abril de 2009.


9è La tornada desde Sant Joan de Penyagolosa será a les 13:30 h., una vegada acabada la exida del Santuari dels Pelegrins. Encarint als participants puntualitat, ja que l' hora d'eixida no es retrasará per cap motiu.


10è El Club de Muntanya Castro d'Alfondeguilla no es fa responsable dels danys que puguen patir els participants ni d'aquells que els mateixos puguin ocasionar.

11è Al fer l'inscripció el participant dóna per cert conèixer i acceptar les condicions més dalt exposades, declarant tenir les condicions físiques adequades per poder realitzar la Marxa.

ITINERARI: Les Useres, Sant Miquel de les Torrocelles, La Lloma Bernat, Xodos, Puja al Marinet, Santuari Sant Joan de Peynagolosa.

La FEDME presenta el calendari 2009 de carreres de muntanya

El Vicerectorat d'Esports de la UPV va acollir dimecres passat 1 d'abril la Presentació Oficial del Calendari 2009 del Gran Premie Buff-Salomon, Copa i Campionats d'Espanya de Carreres per Muntanya de la FEDME que enguany arriba a la seua novena edició, la sisena sota el format Gran Premie Buff-Salomon.

Alfondeguilla acollirà el 13 de juny la XXVIII Volta al Terme, prova per al Campionat d'Espanya individual i per autonomies. El Campionat d'Espanya d'Alfondeguilla serà decisiu per a concretar la composició de la selecció espanyola de carreres per muntanya, que en el mes de juliol es desplaçarà

A la presentació han assistit númerosos corredors i organitzadors de les diferents carreres que conformen la copa i campionats, 6 en total: 4 de Copa d'Espanya, 1 de Campionat d'Espanya Individual i 1 de Campionat d'Espanya de Clubs. L'acte va estar presidit per Francisco Durà, president de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, qui ha agraït a la Universitat Politècnica la seua col·laboració a l'acollir l'acte. Joan Garrigós, president de la FEDME, ha destacat en la seua intervenció el creixement de l'afició a les carreres per muntanya i la seua projecció internacional com modalitat de futur.

Per la seua banda, Jordi Marimon, responsable de l'àrea de carreres per muntanya de la FEDME, ha volgut fer èmfasi en la merescuda celebració de la presentació a València, que aquest any acull els dos Campionats (Individual i per Clubs). Marimon també ha destacat l'altíssim nivell del circuit espanyol, que conta amb corredors tan reconeguts a nivell mundial com Kilian Jornet o Agustí Roc, i ha comentat l'augment dels premis en metàl·lic (15.000 ?), dotació que va d'acord amb la progressiva professionalització del sector, tant per part de corredors com d'organitzadors. Tant Jordi Marimon menge Joan Garrigós han volgut agrair a Buff, Salomon i les altres marques col·laboradores de la competició (PowerBar, Gore-Tex, Injinji) la seua implicació en aquesta competició, que fa possible també la consolidació i progressió d'aquest esport.

Com novetat del calendari 2009, està la creació del Campionat de Clubs, una reivindicació històrica que aquest any es converteix en realitat, i que tindrà lloc el 17 d'octubre a Serra, València, amb el 'Trail de la Calderona'. L'acte, que ha contat amb la presència d'alguns dels organitzadors de les 6 carreres d'enguany (sobre un total de 13 peticions per a ser seu), també ha convocat a nombrosos corredors, així com a l'actual seleccionador espanyol de carreres per muntanya, Manolo Amat.

La primera cita del calendari del Gran Premie Buff-Salomon de Carreres per Muntanya FEDME tindrà lloc el 10 de maig a Segòvia, amb motiu de la 'Mitja Marató de Muntanya Serra de Segòvia'.

Calendari Gran Premie Buff-Salomon de Carreres per Muntanya FEDME
Copa d'Espanya 10 maig: VIII Mitja Marató de Muntanya (Serra de Segòvia)
12 juliol: X Taga 2040 EVO (Girona)
23 agost: III Carreira per Muntanya Canón do Sil (Orense)
27 setembre: V Puyada a Oturia (Huesca)
Aquest calendari és un combinat de carreres veteranes en competicions oficials, i altres que entren per primera vegada a formar part del GP Buff-Salomon, amb això assolim donar oportunitat a noves localitzacions, aconseguint així també una major diversitat geogràfica i difusió.

Campionat d'Espanya individual i per autonomies 13 juny: XXVIII Volta al Terme d'Afondeguilla (Castelló)
Campionat d'Espanya per clubs 17 octubre: IV K25 Trail de la Calderona (València)

dimecres, 1 d’abril del 2009

L'Alfondeguilla reb al CD Betxí el diumenge 5 d'abril

El diumenge 5 d'abril, l'Alfondeguilla CF retorna a la competició després de descansar dos setmanes i ho fa en els camps de La Moleta contra el CD Betxí.

La resta de partits són:
CIUDAD DE BURRIANA F.C. "B" - F.B. SAGUNTO "B"
AT. BURRIANA - LA VILAVELLA C.F. "B"
C.E. XILXES - C.D. LA LLOSA
C.D. CANET D´EN BERENGUER - ATLETICO VILA C.F.
C.D. ONDA "C" - TALES C.F.
Descansa CIUDAD DEL PUERTO C.F.